Може би не съм се изразила правилно, от което идва и Вашето недоумление. Разбира се, че има причина, лекарят иска да ми издаде болничен, но тъй като работодателят винаги е недоволен, се чудя, дали въобще да взимам или пак да ходя на работа и да се тормозя. Понякога, когато си единствен служител, не смееш да мърдаш. Както и да е, вече е издаден. Благодаря за отговорите.
Здравейте, имам един въпрос. Работя на настоящата си работа от по-малко от 6 месеца на трудов договор. Искам да ползвам 3 дни болничен, дали ще е платен или не? Преди това съм работила на трудов и на граждански договор на други места. Благодаря!
Да, точно, аз това го четох, въобще целия КТ го знам :), просто не знам как да постъпя в този случай. Като не пише нищо, значи не е редно да се сключва така. Ако някой друг има опит ... моля, да сподели.
Благодаря много за отговора!
редактирах го, грешка при писането :)
Здравейте,

на 01.07.2013 сключих трудов договор по чл. 67 ал.1 т.2 за срок от една година, с една фирма на определена позиция, 6 месеца изпитание. Същият беше прекратен на 08.11.2013 г по взаимно съгласие, защото исках да уча, като сключихме граждански. Сега от 01.09.2014 година съм на трудов договор, този път безсрочен, но отново с 6 месеца изпитание, в същата фирма, на същата позиция. Не знам, дали е от значение, но преди това управителите бяха двама, сега остана само единият. Първият договор беше само с единия, а вторият - с другия сключен.
Питам: според закона, дали е правомерно сключен вторият  договор отново с 6 месеца изпитание? И ако не е, какво да направя? Благодаря!